Meidenvoetbal

Elk jaar gaan er steeds meer meisjes voetballen dit is immers de snelst groeiende sport in Nederland. De doelstelling van RSFA is om het meiden voetbal naar een hoogste level te tillen. Tijdens de trainingen die gemengd (jongens – meiden) zijn ondervinden de meiden meer weerstand zodat ze oa. leren om hun handelingssnelheid, awareness te ontwikkelen en met fysieke  weerstand om te gaan.

Door de trainingen en begeleiding van de RSFA trainers zijn al diverse meiden ondergebracht bij o.a. teams van Oranje, NV Feyenoord, ADO den Haag, SBV Excelsior en vv Barendrecht.

Techniektraining
RSFA richt zich op individuele techniektraining. Dit staat garant voor het aanleren van technische vaardigheden. Dit zijn basisvaardigheden, schijn- en passeerbewegingen, handelingssnelheid aan de bal, traptechniek. Door het beheersen van de diverse vaardigheden zal de speelster zal zich beter kunnen profileren tijdens de wedstrijd omdat ze het vertrouwen hebben en de baas zijn over de omstandigheden en de bal.

In unieke 1-1 spelsituaties zullen zij ook door het beheersen van de technische vaardigheden meestal als winnaar tevoorschijn komen. Tijdens de trainingen heeft iedereen een eigen bal waardoor de ontwikkeling aan de bal sneller gaat dan bij de eigen club.

Denk bij techniektraining onder andere aan:
– schijnbewegingen in slijpen
– uitbouwen van meervoudige en gecombineerde schijnbewegingen
– tegenstander frontaal passeren
– tegenstander die schuin inkomt passeren
– tegenstander in de rug de baas worden
– twee tegenstanders passeren
– traptechnieken
Aanmelden voor de meiden voetbal trainingen